Tuesday, April 8, 2008
španska supa
1. 1/4 L soka od paradajza,
2. 1/2 L jake mesne supe
(ne mnogo masne),
3. 2 kašike maslinovog ulja,
4. sok od 3 limuna,
5. oko 15 kockica leda,
6. 2 čena belog luka,
7. 2 glavice crnog luka,
8. 1 krastavac,
9. 2 zelene paprike babure,
10. 1 koren mirođije,
11. so i biber.
Izmešati sok od paradajza, mesnu supu, maslinovo ulje i limunov sok sa kockicama leda i sve to usuti u jednu činiju. Oljuštiti i izgnječiti čen belog luka. Oljuštiti crni luk i krastavac. Očistiti papriku i koren mirođije. Povrće iseći na kockice od oko 1 cm. Dobro izmešati i držati oko jedan sat na hladnom mestu. Posoliti i pobiberiti. Služiti sa tostom ili svežim francuskim hlebom.
recepti kuvar
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Pa nisam se bas nesto najeo , kako je vama ispala mozda sm omanuo? trebao sam u frizideru da je spremam?
Post a Comment